Kaplama tarifi (Arhavi)
Arhavi'nin yöresel tatlarından Kaplama tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 kg. dana kuşbaşı
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Pirinçler önceden ıslatılır. 1 kg kuşbaşı et kendi suyunda pişmesi için kısık ateşte döküm bir tencereye alınır. İnce kıyılan soğanlar, tereyağı ve zeytinyağı karışımıyla kavrulur. Karışıma iki kaşık kadar da domates salçası ilave edilir. Islatılıp süzülen pirinçler de salça ve soğanlarla kavrulur. Kısık ateşte pişen etler de kavrulan içeriğe eklenir. Üzerine kuru maydanoz ilave edilen kaplama servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder