Arhavi ile ilgili herşey

Hiç Arhaviyi gördün mü?..Çkar Arkabi koz'iriyi?..Have you ever seen Arhavi..Arhavi,Kültürü,Tarihi,Doğal Güzellikleri,Yemekleri,Gelenekleri,Dereleri,Tepeleri,Dağı,Taşı,Herşeyi....Daha fazla fotoğraf için facebook/Arhavi Arkabi Hacişi sayfasından albümlere göz atınız...

8 Aralık 2015 Salı

Arhavi Löme(Yolgeçen) Köyü

1927 yılında köyün eski adı Lome iken sonradan Yolgeçen olarak değiştirilmiştir.Arhavi ilçe merkezine 8 km uzaklıktadır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyün yerli halkı Lazlardır.
Daha fazla fotoğraf için:Facebook/Arhavi Arkabi Hacişi

4 yorum:

  1. Artık köylerimizin adını eski durumuna çevirmekte bir sakınca yoktur bence.. Löme olarak ismi değiştirilebilir. Bizim Aşağı Şahinleri de Napşit yapmalı..Diğer köyler de Peroniti, Büçesi, Kutuniti, Sidere-Potojuri,Kordeliti,Durmadi v.s. hepsini aslına döndürmeli.. Nasılsa olmaz diye bir yasak yok.. Hala eski isimlerini kullandığımıza göre..Değil mi uşaklar?

    YanıtlaSil
  2. Şinasi, yandaki köy isimlerinde Büçe, eksik mi yoksa başka isimle mi anılıyor, bir baksana?? Benim ilkokul müdürüm Büçeliydi, ona haksızlık etmeyelim :) Yoksa Büçe Hopa'ya mı kalıyor da ben yanlış hatırlıyorum??

    YanıtlaSil
  3. Buçe(Güvercinlik)Bizim Napşite komşu ama Hopa ya bağlı..

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Löme'de Arınel soyadlı aile yaşıyor mu acaba? 1940-41 yıllarında Ahmet Cevdet Arınel adlı kasabımzda bir öğretmen vardı. Löme köyünden Veli Mahmet oğullarından olduğunu söylermiş. Fatin Hazinedar Fatsa Bolaman

    YanıtlaSil