Arhavi doğal güzellikleri,kültürü,tarihi,yemekleri,turistik yerleri ve Lazca dilinin tanıtım sayfasıdır.Hiç Arhaviyi gördün mü?..Çkar Arkabi koz'iriyi?..Have you ever seen Arhavi..
Sayfalar
▼
17 Mayıs 2017 Çarşamba
Mamalika(Kaçamak)
Mamalika
İhtiyacımız olan malzemeler -Mısır unu
-Su
-Tuz
-Karadeniz’e özel ev peyniri
-Tereyağı
Önce 1 lt kadar suyu bir tencerede kaynatıyoruz . İçerisine tuz ilave ediyoruz .
Kaynamaya başladıktan sonra yavaş yavaş mısır unu ilave ederek karıştırıyoruz
topaklanmamasına dikkat ediyoruz
Katı hamur kıvamına geldiğinde ocaktan alabiliriz .
Bir kaba orta kısmını kaşıkla ezerek yerleştiriyoruz
tabağa benzer bir şekil verebilirsiniz.
Ezdiğimiz orta kısmına doğranmış peynirleri yerleştiriyoruz.
Peynirleri biraz eritmek için 5 dk fırında bekletiyoruz.
Bu arada bir tavada tereyağını kızdırıyoruz .
peynirlerin üzerine yağımızı döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder