Muşmula Kdz. Ereğli bölgesinde ‘Töngel’
ismiyle bilinir. Gülgiller familyasından olan muşmula kış aylarında
yaprak döken, eğri büğrü gövdeli, dallı budaklı küçük bir ağaçtır.
Çiçekleri beyaz veya pembe renklidir. Meyvesi, buruk ve hoşa gitmeyen
bir tattadır. Etlidir. 5 bölmesi vardır. İyice olgunlaştıktan sonra
yenir.
Muşmula Faydaları:
* C vitamini ve mineraller açısından zengin olan muşmula, bağırsak ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlıyor.
* Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder.
* Bağırsakların iyi çalışmasını sağlar.
* İncebağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi giderir.
* Kan dolaşımını düzenler.
* Sinirleri güçlendirir.
* Mide hastalıklarında faydalıdır.
* Lumbago ve nikriste kullanılır.
* Ana karnındaki ceninin düşmesini önler.
* Muşmula yaprakları şeker hastalığına iyi gelir.
* Muşmulanın çekirdeği idrar artırıcıdır.
Muşmula
meyvesi iyice olgunlaşıp tatlandığında meyve olarak yenir. Ayrıca
muşmulanın çekirdekleri ve yaprakları da ilaç olarak kullanılabilir.
Muşmula çekirdeği idrar arttırır. Muşmula yaprakları kaynatılıp içilirse
şeker hastalığına iyi gelir.
Daha fazla fotoğraf için:Facebook/Arhavi Arkabi Hacişi
Daha fazla fotoğraf için:Facebook/Arhavi Arkabi Hacişi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder